Goal Blog

Ποδόσφαιρο|Νέα|Ειδήσεις|Σχόλια|Αναλύσεις|Ομάδες|Superleague|Ελλάδα|premier league|Αγγλία|football|soccer|live scores

Ολυμπιακός: Το DNA του πρωταθλητή είναι πάλι στο αίμα του!

Παρένθεση. Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι τα 3 τελευταία χρόνια οι έχοντες τα “κλειδιά της εξουσίας” της χώρας και του ελληνικού φούτμπολ είχαν (και εξακολουθούν του φούτμπολ) ένα και μοναδικό στόχο: Την συντριβή του οργανισμού Ολυμπιακός! Τελεία.

Πάραυτα, οι ερυθρόλευκοι δεν έμειναν χωρίς πρωτάθλημα μόνο από την “νομή της εξουσίας”. Αλλά και από τις λανθασμένες επιλογές ποδοσφαιριστών και προπονητών το καλοκαίρι του 2017 (αμέσως μετά τον τελευταίο τίτλο). Ένας τίτλος -που για όσους δεν θυμούνται- ήρθε με κακό ποδόσφαιρο και λόγω της ανυπαρξίας των αντιπάλων του.

2017-2018

Μετά από 7 συνεχόμενους τίτλους ο κορεσμός ήταν εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Η αλαζονεία της μονοκρατορίας αποκοίμισε. Η ανανέωση (Χάσι, Οφόε κλπ) που έγινε ήταν καταστροφική! Όχι γιατί οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στον σύλλογο ήταν από το κάτω ράφι με φτηνά συμβόλαια. Το αντίθετο. Ήταν πανάκριβοι. Αλλά γιατί οι επιλογές των ποδοσφαιριστών έγιναν χωρίς ποδοσφαιρικό-τακτικό πλάνο και με μια σημαντική παράμετρος που αγνοήθηκε: Δεν ταίριαζαν στο DNA του Ολυμπιακού! Ήταν “ποδοσφαιρικοί απατεώνες”! Υποχείρια- συνεργάτες ενός αμφιλεγόμενου μάνατζερ! Αποτυχημένοι μισθοφόροι! Χωρίς κίνητρο για διάκριση με την ερυθρόλευκη, χωρίς προσωπικότητα και ποδοσφαιρικό εγωισμό. Μόλις μάλιστα εξασφάλισαν και το πριμ της πρόκρισης στο CL με Παρτιζάν & Ριέκα… ξεκίνησαν αυτοί διακοπές από Σεπτέμβρη και ο Ολυμπιακός 3ος και εκτός προκριματικών CL τον Μάη με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο.

Αντανακλαστικά & ποδοσφαιρική υπομονή

Κόουτς Μάρτινς

Οι αποτυχία της “ανανέωσης” της ποδοσφαιρικής βάσης των ερυθρολεύκων (2017) λειτούργησε ευεργετικά. Η διοίκηση κατάλαβε γρήγορα τα λάθη της και σε συνεργασία με γνώστες του αντικειμένου (Καρεμπέ, Μοντεστό κ.α.) κατάρτισε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό πλάνο ανανέωσης. Ένα πρότζεκτ που στον σχεδιασμό του εκτός των άλλων, βασικό ρόλο έπαιξε το ερυθρόλευκο DNA! Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Επιθετικότητα, θέαμα, αγωνιστικότητα, αυταπάρνηση, διάκριση, πρωταθλητισμός. Οι άνθρωποι που ξεκίνησε να συγκεντρώνει για την εφαρμογή του περνούσαν πρώτα το ερυθρόλευκο τεστ DNA και μετά ελέγχονταν για τα υπόλοιπα! Έτσι εξηγείται η -“ανεξήγητη” για Ολυμπιακό- υπομονή του κόσμου και της διοίκησης την σεζόν 2018-19! Που χωρίς να κατακτήσει η ομάδα κανέναν τίτλο, το “Καραϊσκάκης” είχε τον διπλάσιο κόσμο από την χρονιά που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα. Ο ερυθρόλευκος φίλαθλος εκτίμησε την ποδοσφαιρική υγεία, το όμορφο θέαμα (που είχε λείψει τα τελευταία χρόνια) και το Ολυμπιακό DNA να ξεχειλίζει από τους ποδοσφαιριστές. Τους συγχωρούσε τα λάθη. Παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές και δεν τους γιουχάιζε. Έβλεπε κάτι μεγάλο να γεννιέται. Και έκανε υπομονή. Κάτι πρωτόγνωρο όταν μιλάμε για Ολυμπιακό. Και σιγά – σιγά δικαιώνεται, όπως δικαιώνεται και η διοίκηση για την επιλογή της.

2019-2020: Εντυπωσιακή πρόκριση στους ομίλους του CL με 5 νίκες και 1 ισοπαλία με τέρματα 13-1! Με γκολ και θέαμα εντός και εκτός. Με ομάδα που ξεχειλίζει από υγεία! Με Ολυμπιακή φιλοσοφία! Με μέταλλο και τσαμπουκά! Όπως αυτό που έβγαλαν οι παίκτες στο χωράφι της Λάρισας! Αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα και την καριέρα τους σε περίπτωση τραυματισμού… Με πρόσταγμα την ερυθρόλευκη και παρά την τεράστια κούραση των αγώνων του CL πήραν το πολυπόθητο διπλό! Έδωσαν το μήνυμα σε όλους. Και στην “εξουσία” φυσικά: “Το DNA του πρωταθλητή είναι ξανά στο αίμα του”! Και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό…